جریانشناسی گروههای سیاسی مازندران در آستانه انتخابات
مازندمجلس: با توجه به تعداد نسبتا بالای سهمیه مازندران در مجلس شورای اسلامی که از نظر تعداد نماینده در مجلس، هشتمین استان کشور محسوب میشود، اهمیت جریانها و گروههای سیاسی استان بیش از پیش نمود پیدا میکند. در یادداشت زیر نگاهی گذرا به جریانهای مختلف سیاسی مازندران در آستانه انتخابات خواهیم داشت
اختصاصی مازند مجلس: فارغ از هر گونه دستهبندی و آرایش گروهها و جریانهای سیاسی مختلف در کشور، مازندران به عنوان با سوادترین استان ایران از یک سو و فعالیت دهها حزب اصولگرا و اصلاح طلب و تشکلهای صنفی دیگر یکی از استانهای غنی در حوزه سیاسی میباشد.
با توجه به تعداد نسبتا بالای سهمیه مازندران در مجلس شورای اسلامی که از نظر تعداد نماینده در مجلس، هشتمین استان کشور محسوب میشود، اهمیت جریانها و گروههای سیاسی استان بیش از پیش نمود پیدا میکند. در یادداشت زیر نگاهی گذرا به جریانهای مختلف سیاسی مازندران در آستانه انتخابات خواهیم داشت.
اصلاح طلبان
فعالان سیاسی اصلاح طلب که اعتدال گرایی را نه یک گفتمان بلکه یک روش میدانند و در خط کشی شفاف با دولت و مخصوصا مدیران آن در مازندران واهمهای ندارند و انتقادات تندی نسبت به مدیرت اجرایی دولت در مازندران داشتهاند در انتخابات مجلس نیز به دنبال گزینههای حداکثری میباشد.
گزینههایی که بیشترین مطالبات سیاسی اصلاح طلبانه آنان را پوشش دهد و از سوی از فیلتر شورای نگهبان نیز عبور نماید. شاید این جریان در حال حاضر با بیشترین نامزد انتخابات مواجه باشد.
اصلاحطلبان مازندران به تاسی از سیاستهای کلی اصلاحطلبان کشور در تمام شهرهای مازندران (به غیر از چند شهر) انتخابات شورای هماهنگی اصلاحطلبان برگزار کردند و پس از آن شورای هماهنگی اصلاحطلبان استان را تشکیل دادند و در حال حاضر مشغول رایزنی با نامزدهای انتخاباتی هستند.
اصولگرایان و جبهه پایداری
تجربه شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 سبب شده است جریان اصولگرایی در وحدتی حداکثری حتی جبهه پایداری و حامیان احمدینژاد را نیز در ذیل یک چتر جمع نماید در حالی که برخی بر ائتلاف احتمالی با نامزدهای مستقل و حتی برخی عقلای حامی دولت تاکید میکنند برخی از اعضای جبهه اصولگرایی مازندران بر اصلالت سیاسی، پایبندی به منشور اصولگرایی تاکید نموده و بیان میدارند اگر بر استانداردهای یک اصولگرای حقیق تاکید کنیم با تکثر نامزدها نیز مواجه نشده و گزینه نهایی ائلاف سهل الوصولتر خواهد بود.
در همین راستا در هفتههای گذشته دبیران احزاب مختلف بعنوان اعضای شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان مازندران انتخاب شدند و در آخرین اظهار نظر توسط این شورا، لیست اصولگرایان حوزه ساری و میاندورود مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت بر حذف نام دو نماینده فعلی ساری و میاندرود از میان نامزدهای اصولگرایی توافق کردند.
اعتدال گرایان
اگرچه دولت رسما نمی تواند در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور غیر از اجرای انتخابات داشته باشد اما برخی از حامیان دولت برای تعامل حداکثری دولت و مجلس آینده در پی پالایش نامزدهای انتخابات می باشند.
اما همچنان که در ستاد انتخاباتی رئیس دولت اعتدال و حامیان این دولت تنوع سیاسی نسبتا زیادی وجود دارد در جغرافیای سیاسی انتخابات مجلس در مازندران نیز مدعیان گفتمان اعتدال کم نیستند
برخی از اصلاح طلبان که حمایت رئیس دولت اصلاحات از کاندیداتوری حسن روحانی و تلاش ایشان برای انصراف محمد رضا عارف از صحنه انتخابات را دلیل پیروزی روحانی در انتخابات دانسته اند و معتقد اند دولت باید دین خود را با ائتلاف حداکثری با نامزدهای اصلاح طلب و ارائه لیست مشترک با آنان ادا کند.
از سویی برخی از اصولگرایان نیز که خود را از عقلای اصولگرایی و به نوعی اصولگرای اصلاح طلب نیز می نامند چشم داشتی به لیست حامیان دولت دارند
عملگرایی و مستقل
جریان عملگرایی که به نوعی کارنامه محور بوده و بیش از شعارهای سیاسی بر مسائل اقتصادی و اجتماعی تاکید دارند بر این باورند مردم از هر دو جناح سیاسی و کشمکش های بین آنها خسته شده اند و یک جریان سوم را مطالبه می کنند که به اعتقاد آنان این جریان سوم جریان عملگرایی است که کارکردی غیر سیاسی داشته و رفاه اجتماعی، معیشت و اشتغال را مقدم بر توسعه سیاسی و یا اصولگرایی صرف می داند
نامزده هایی که با تاکید بر گرایشات صنفی خود و بدون تابلو سیاسی قصد ورود در انتخابات داشته و با تاکید بر استقلال سیاسی بر مردمی بودن خود تاکید دارند